06 - 22 63 18 33 info@dierenpensionshanai.nl

HONDEN

Speelweiden

Wij beschikken over 13 speelweiden (7 voor de grotere honden en 6 voor de kleinere honden) waar de honden kunnen rennen, spelen en genieten met eventueel andere honden. Drie keer per dag gaan de honden op de ruime speelweiden naar buiten. Het is afhankelijk van het weer hoe lang de honden buiten blijven. Bij het brengen van uw hond, zullen we met u bespreken hoe uw hond zich normaal gezien in een groep gedraagt. Als uw hond goed met andere honden omgaat, zullen we één of meerdere maatjes zoeken waarmee hij/zij op de speelweide kan gaan. Natuurlijk blijven we in de volgende dagen/weken opletten of het goed gaat. Als uw hond niet goed met andere honden samen kan, dan gaat hij apart op de speelweide, maar uiteraard net zo lang en vaak als de andere honden naar buiten gaan.

Neem contact op!

Een vraag voor Shanai?
Of wilt u een kijkje nemen in ons Pension?
Stuur ons gerust een bericht!

Heerlijk uitleven op de speelweide met passende soortgenoten

Spelen of relaxen….uw hond bepaald zelf wat hij doet

Verblijven

Uw hond heeft bij ons de beschikking over zijn/haar eigen ruime binnenkennel, waarvan een aantal een uitloop naar buiten heeft. We horen soms dat mensen het idee van een kennel (met spijlen) niet prettig vinden, bedenk dan echter dat een hond hier geen last van heeft. Het zorgt wel voor een veilige omgeving voor uw hond en voor die van een ander. De kennel wordt echt het eigen plekje voor uw hond om uit te rusten tussen het spelen door, veel honden lopen vanaf het uitlaatveld zelf al naar hun eigen kennel terug. Door ventilatie en verwarming zorgen we in ieder jaargetijde voor het juiste klimaat. Op de tegelvloer plaatsen we een vlonder en/of mand waar uw hond op kan liggen. Wij hebben voldoende kleden en manden, maar u mag ook een eigen mand/deken/bench en ook speeltjes meebrengen (op eigen risico). We hebben het idee dat de meeste honden het wel prettig vinden om iets met de geur van thuis bij zich te hebben. Wij doen ons best om alles (in dezelfde staat) weer mee terug te geven, maar dit is helaas niet te garanderen (als het uitgewassen wordt, is soms niet meer duidelijk van welke hond het was). Het is aan te raden om zoveel mogelijk de naam van de hond en/of uw achternaam op uw spullen te vermelden. We vragen u dringend om voor jonge honden zo min mogelijk dingen met vulling mee te geven, zoals een groot kussen. Kapot maken kan een onveilige situatie opleveren (opeten) en het geeft veel rommel.

U mag eigen spulletjes meenemen voor in het verblijf van uw huisdier

Voeding

Wij brokken van het kwaliteitsmerk Royal Canin wat ons erg goed bevalt. De ontlasting van de honden ziet er goed uit en het voer is licht verteerbaar.

Uiteraard mag u ook het eigen voer meebrengen, wat wij dan aan uw hond zullen geven. Wij hebben een diepvries voor het geval u, uw hond ingevroren vlees mee wilt geven.

Graag aangeven hoe vaak en hoeveel u er per dag van verstrekt, bijvoorbeeld door middel van een maatbeker met streep er op (liever niet allemaal porties in plastic zakjes i.v.m. het milieu).

Wanneer u voor uw hond in de dagopvang voer of een snack mee wilt geven, dan zien wij dat het liefste in een doorzichtig bakje met de voor- en achternaam van de hond er op.

Medicijnen

Als uw hond medicatie heeft, dan kunnen wij dat uiteraard toedienen. Graag op de verpakking de naam van uw hond en de dosering (hoe vaak en hoeveel) vermelden. Graag horen we ook hoe uw hond het thuis toegediend krijgt en waar het voor dient (en welke klachten we tijdens verblijf dus extra alert op moeten zijn).

Vaccinaties

Waar meerdere dieren bij elkaar verblijven, is de kans dat dieren elkaar besmetten aanwezig. Om dit risico te beperken, zijn er een aantal vaccinaties verplicht om hier te verblijven. Honden moeten de jaarlijkse (cocktail) enting en daarnaast de aparte kennelhoestenting (Bordetella nr 8 in het boekje, bij voorkeur gegeven via de neusdruppelenting. Alleen de kennelhoest nr 7 die in de cocktail zit is niet voldoende!). De entingen moeten minimaal 14 dagen voor verblijf gegeven zijn en zijn een jaar geldig. Twijfelt u of uw hond de juiste vaccinaties gehad heeft? App ons even een foto en wij reageren of het voldoet. Wij erkennen ook een geldige, recente titerbepaling voor de entingen waarvoor dat mogelijk is (de entingen tegen Kennelhoest (Bordetella) en Ziekte van Weil (Leptospirose) dienen dus wel jaarlijks gegeven te worden naast de titerbepaling)

Bij het brengen van uw hond, dient u het dierenpaspoort (met daarin de vermelde vaccinaties) te overhandigen. Het paspoort dient tijdens verblijf van uw huisdier hier te zijn en krijgt u bij het ophalen weer mee. Daarnaast maken wij (zoals wettelijk verplicht) een scan die wij 2 jaar bewaren.

Ontvlooien en Ontwormen

Uw huisdier dient vrij van vlooien en wormen te zijn om overdracht op andere gasten te voorkomen. We vertrouwen erop dat u, uw huisdier hiervoor regelmatig (preventief) behandeld. Mochten wij tijdens verblijf toch ontdekken dat er vlooien of wormen aanwezig zijn, dan zullen wij deze (mogelijk op uw kosten) moeten bestrijden.

Om bij ons te verblijven moet uw hond een geldige jaarlijkse enting en de aparte enting tegen Kennelhoest (Bordetella, nr 8 in het paspoort) hebben. Deze entingen dienen uiterlijk 2 weken voor verblijf toegediend te zijn en zijn een jaar geldig. Daarnaast dient uw hond regelmatig ontwormd en vlo-vrij te zijn.